Despre calitatea optima a aerului

AERUL SANATOS ESTE IMPORTANT! DE CE AVEM NEVOIE DE UMIDIFICAREA AERULUI?

Imbunatatirea calitatii aerului respirat

Aerul este baza vietii noastre. Zi de zi, noi inspiram si expiram de 200000 de ori, ceea ce corespunde cu aproximativ 3000 de litri de aer, necesari in fiecare zi.
Calitatea aerului respirat are un efect direct asupra bunastarii noastre si a productivitatii.
Umidificatoarele imbunatatesc aerul din interior prin mentinerea umiditatii optime a aerului.

Avantajele unei tratarii optime a aerului:

Unde se produce poluarea?

Peste tot in jurul Pamantului exista o patura groasa de aer numita atmosfera. Aerul, ca si alte gaze, nu au o forma fixa. Acesta se imprastie pentru a umple orice spatiu  disponibil, astfel incat nimic sa nu ramana “liber”.

Stiati ca aerul din interior este de 20 de ori mai incarcat cu poluanti decat aerul din strada? Agentia de Protectie a Mediului din SUA clasifica poluarea aerului din interior ca fiind una dintre cele 5 cele mai periculoase amenintari, impotriva sanatatii noastre.

Aerul poluat

Poluarea a existat inca de cand primii oameni si-au format primele asezari.
Poluarea aerului este cauzata de orice substanta nedorita, care intra in atmosfera. Aceasta este o problema majora in societatea moderna. Chiar daca poluarea aerului este, in mod obisnuit, cea mai mare problema intalnita in orase, agentii poluanti pot contamina aerul de peste tot.
Aceste substante includ diferite tipuri de gaze si particule mici, care pot dauna sanatatii oamenilor si care deterioreaza mediul inconjurator. Ele pot fi in forma gazoasa, lichida sau solida. Multi poluanti sunt emanati in aer, ca rezultat al comportamentului uman. Poluarea se produce la diferite niveluri: personal, national sau mondial.

Unii poluanti provin din surse naturale.

Cele mai importante tipuri de poluare a aerului sunt:

Indicele de calitate a aerului

Indicele de calitate a aerului este un instrument folosit de catre EPA (Environmental Protection Agency - Agentia Protejarii Mediului Inconjurator) si alte agentii pentru a oferi publicului, in timp util si usor de inteles, informatii privind calitatea aerului la nivel local si daca nivelul de poluare a aerului reprezinta o problema pentru sanatate.
AQI (Air Quality Index – Indicele de Calitate a Aerului) spune publicului cat de curat este aerul si daca ar trebui sau nu sa se ingrijoreze pentru sanatatea lor. AQI se axeaza pe efectele care pot aparea asupra sanatatii dupa ce aerul poluat este respirat.

Cum ma poate afecta poluarea aerului?

Multe studii au demonstrat legaturile dintre efectele poluarii si sanatate. Cresterea poluarii din aer influenteaza scaderea functiei pulmonare si cresterea atacurilor de cord. Nivelul ridicat de poluare afecteaza in mod direct persoanele cu afectiuni respiratorii sau cardiace. Calitatea generala a aerului s-a imbunatatit in ultimii 20 de ani, dar zonele urbane sunt inca un motiv de ingrijorare. Persoanele in varsta si copiii sunt deosebit de vulnerabile la efectele poluarii aerului.

Nivelul de risc depinde de mai multi factori: