Ghid de purificare

CUM PUTEM RESPIRA UN AER MAI CURAT CU AJUTORUL UNUI PURIFICATOR DE AER?

Respirarea aerului curat și bucuria de a avea o atmosferă proaspătă ar trebui să fie posibil în fiecare casă – nu doar în munții elvețieni.

Purificatoarele de aer păstrează aerul curat, fără particule, polen, alergeni, mirosuri rele și compuși organici volatili (COV).  Cei care suferă de alergii își cunosc restricțiile asupra vieții lor de zi cu zi atunci când aerul nu este la fel de curat cum ar trebui să fie.

Utilizând un purificator de aer Stadler Form, vă puteți bucura de îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi și puteți respira din plin cu ajutorul filtrului HEPA, cu densitate ridicata si al filtrului de carbon folosit pentru diminuarea mirosurilor neplacute.

Un purificator de aer Stadler Form este eficient în dormitoare, bucătării, camere de zi și birouri

SITUAȚIA CURENTĂ A POLUĂRII AERULUI

Ne petrecem până la 90% din timpul nostru în interior. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aerul din interior este de două până la cinci ori mai poluat decât în exterior. Raportul arată că, în 2014, aproximativ 92% din populația lumii a trăit în locuri unde obiectivele OMS privind nivelul de poluare nu au fost îndeplinite.

Inhalăm 12,000 litri de aer în fiecare zi, adică aproximativ 15 kg – mult mai mult decât consumul de alimente sau apă. Aerul pe care îl respirăm influențează direct sănătatea și sănătatea noastră.

Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni suferă de alergii, boli de inimă și respiratorii cauzate de poluarea aerului. Astăzi, 20% din populația lumii suferă deja de boli alergice, iar tendința este în creștere. Semnificațiile privind smogul (smogul de vară și de iarnă) sunt raportate într-un număr tot mai mare de orașe, iar limitele legale ale poluării cu particule sunt din ce în ce mai depășite.

balon

POLUAREA AERULUI DIN INTERIOR

Există diferiți factori de poluare a aerului, care se încadrează, în principiu, într-una din cele două categorii: poluare cu particule și gaze. Mai jos este o listă a posibililor factori de poluare a aerului din interior:

 • Mirosuri grele (gătit, îmbrăcăminte și încălțăminte umede, animale de companie etc.)
 • Compuși organici volatili (COV)
 • Formaldehida
 • Ozon
 • Acarienii de praf din casa și fecalele acestora
 • Praf
 • Fumul și tutunul
 • Bacterii și viruși
 • Blana animalelor de companie
 • Polen
 • Spori de mucegai

CALITATEA AERULUI ȘI ALERGIILE

Persoanele cu alergii suferă, în special, din cazuza calității slabe a aerului. Simptomele tipice de alergie sunt: mâncărimi în nas sau nas congestionat, nevoia de a strănuta, ochi înlăcrimați, usturimi în gât, tuse și respirație îngreunată, dureri în piept, erupții cutanate și atacuri de astm.

Un purificator de aer poate ajuta persoanele care suferă de alergii să respire cu ușurință și să aibă un somn profund și odihnitor, fără simptome. Alergiile pot apărea din mai multe motive. Alergiile tipice (legate de calitatea aerului) sunt explicate în detaliu mai jos.

ALERGIA LA POLEN

Alergia la polen este adesea moștenită și reprezintă o reacție la unul sau mai multe tipuri de polen. Sistemul imunitar reacționează la proteinele din polen.

La inhalarea sau intrarea in contact cu polenul, corpul elibereaza histamina, rezultand o inflamatie a conjunctivei ochilor sau a mucoasei nazale. Dacă alergia la polen este lăsată netratată pentru o lungă perioadă de timp, aceasta se poate dezvolta în astm alergic. Un medic poate da un diagnostic după examinarea pielii și efectuarea unor teste de sânge. Există medicamente pentru a trata simptomele, precum și terapii speciale de desensibilizare. Un purificator de aer ajută la reducerea rapidă a nivelului alergenilor în aerul interior, permițându-vă să respirați mai ușor.

COMPUȘI ORGANICI VOLATILI (COV)

Compușii organici volatili (COV) sunt substanțe organice care se găsesc sub formă de gaze în aer. Sursele tipice de COV-uri aflate în interior sunt bacteriile și mucegaiurile, materialele plastice, materialele de construcție, mobilierul și covoarele, precum și produsele de curățat și resturile rămase de la țigări.

COV-urile pot declanșa o serie de simptome la om, cum ar fi dureri de cap, oboseală, tulburări de somn, iritații ale tractului respirator și reacții de hipersensibilitate. Simptomele lor sunt, de asemenea, rezumate sub termenul "sindromul clădirii bolnave". 

PARTICULE DE DIFERITE MĂRIMI

Particulele se găsesc într-o gamă de dimensiuni diferite.

De obicei, mărimea lor este măsurată în micrometri (μm). Un micrometru sau micron este de o milionime de metru, adică 0,0001 milimetri.

Expresia "PM" este de obicei utilizată pentru a defini dimensiunea particulelor. PM înseamnă "particule în suspensie" și se bazează pe standardul american pentru particule în suspensie. Determinarea dimensiunilor particulelor nu este foarte ușoară. Acestea sunt împărțite în următoarele categorii:

 • • Particule mari: PM 10 = praf, polen, spori de mucegai
 • • Particule medii: PM 2,5 = praf fin, spori mari și alte particule organice contaminante
 • • Particule mici: PM 1.0 și mai mici = praf foarte fin, particule de combustie,nanoparticule, bacterii, viruși șispori mici

Important: Particulele care măsoară PM 1.0 sau mai mici sunt respirabile, ceea ce înseamnă că pot pătrunde în membranele celulare ale alveolelor (saculete de aer mici din plămâni) și astfel intră în sânge. Din fluxul sanguin, aceste particule intră în organele vitale (de exemplu inima), unde se pot acumula și vă pot face rău.

ȘASE AVANTAJE ALE AERULUI PURIFICAT OPTIM:

 1. Poluanții sunt îndepărtați din aer și pericolul asupra corpului uman este redus: unaport de bunăstare înviața de zi cu zi.
 2. Reacțiile alergice sunt reduse sau evitate complet: persoanele cu astm sau alergiipot respira cuușurință.
 3. Aerul din interior pare mai curat și mai curat și este mai plăcut de respirat: aer curatpentru o viațăsănătoasă.
 4. Oboseala și lipsa de concentrare sunt reduse: o mai mare eficiență atunci cândlucrați și vă ocupați dehobby-urile dvs.
 5. Riscul aparitiei afectiunilor respiratorii: respirati în siguranță.
 6. Aerul uscat și folosit este purificat: aerul se simte mai proaspăt, mai sănătos și numai miroase.

DESPRE ACHIZIȚIONAREA UNUI PURIFICATOR DE AER

DIMENSIUNEA CAMEREI PENTRU PURIFICATOARELE DE AER (CADR ȘI M2)

CADR înseamnă Rata de Livrare a Aerului Curat, care ajută la compararea purificatoarelor de aer. CADR este măsurat de un laborator. Dimensiunea camerei recomandată pentru un purificator de aer poate fi obținută din CADR.

Cu cât aerul dintr-o cameră este mai frecvent circulat pe oră, cu atât devine mai curat. Pentru nivelurile normale de poluare a aerului, este suficient ca aerul dintr-o cameră să circule de trei ori (întregul volum de aer din cameră trebuie să circule prin purificatorul deaer de trei ori). Pentru persoanele care suferă de alergii, recomandăm ca volumul de aer să circule de cinci ori. Cu cât setarea vitezei este mai mare, cu atât mai des aer este circulat pe oră. În general, vă recomandăm să rulați purificatorul de aer în mod continuu, nu doarintermitent, astfel încât aerul din cameră să fie în mod constant circulat și curățat.

DIFFERENȚA ÎNTRE UN PURIFICATOR DE AER ȘI UN SPĂLĂTOR DE AER

Stadler Form oferă două sisteme diferite, care sunt parțial comparabile în funcțiile lor. Spălătoarele de aer sunt utilizate în principal pentru a crește umiditatea aerului într-oîncăpere (funcționând ca un umidificator de aer). În plus, datorită tehnologiei lor, ele pot filtra particule din aer cu ajutorul pachetului de discuri (funcționând ca un purificator de aer).

Astfel, spălătoarele de aer oferă două funcții într-o singură unitate. Purificatoarele de aer, pe de altă parte, nu pot umidifica aerul. Datorită tehnologiei de filtrare, purificatoarele de aer pot filtra particulele și gazele din aer cu o eficiență mult mai mare decât spălătoarele de aer.Mai mult, purificatoarele de aer au filtre care filtrează particule mult mai mici (particule respirabile) din aer, iar volumul lor de curățare este mai mare decât o spălare regulată aaerului. În funcție de domeniul de aplicare și necesități, alegeți unul sau altul. Vom fi bucuroși să vă sfătuiți ce unitate se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

CASELE PASIVE (MINERGIE) ȘI PURIFICATOARELE DE AER

Casele pasive / minergie au un sistem de ventilație încorporat care circulă întregul volum de aer al camerei de mai multe ori pe oră. Aerul din cameră este extras și înlocuit cu aer curat din exterior. În timpul acestui proces, căldura camerei este recuperată printr-un schimbător de căldură și astfel aerul potențial mai rece din exterior este încălzit din nou.

Aceste sisteme nu au întotdeauna facilități adecvate de purificare a aerului, ceea ce înseamnă că poluarea aerului în casele pasive sau Minergie este de asemenea o problemă stringentă. Când utilizați un dispozitiv de purificare a aerului în această setare, vă recomandăm să minimalizați performanțele sistemului de ventilație.

Aceasta oferă purificatorului de aer șansa de a curăța aerul în mod eficient. Pentru a schimba setările sistemului de ventilație, contactați producătorul sau proprietarul. Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.